top of page
stressede kvinde

Travl, stresset, stressramt, stresskolaps ... 
HVAD ER STRESS?

Hvem rammes af stress? Hvorfor? Hvordan stress opdages? Hvad har du brug for? Hvad du kan gøre? osv.

Hvad er stress?

Stress er en genistreg, et sprog, et sundhedstegn!​ 

... og det betyder, at DU, når du er mødt af stress, fungerer fuldstændig perfekt. Det er selvfølgelig en temmelig provokerende udmelding, hvis du lige nu sidder med tårer i øjenkrogen og ryster på hænderne, med kun en halv nats søvn "på kontoen". Ikke desto mindre er det sandt.

Hvis du er mødt af stress, betyder det, at dit biologiske system er overbelastet. Det betyder også, at det er lykkedes dig (over tid) at skabe en hverdag, hvor du dag for dag kører "lidt hurtigere på motorvejen" end hvad godt er. Du er stille og roligt blevet "fartblind". Dét er farligt på sigt og det SKAL kroppen reagere på! 

122335705_10208118190909647_7680258561299987496_n.jpg

”Jeg er blevet guidet i et roligt tempo til at forstå, hvad det er i mig, der får mig til at stresse. Jeg har fået en god forståelse for, hvad jeg kan og skal gøre for at bryde dette. Den forståelse er jeg selv kommet til med hjælp fra min coach. Hun har ikke bare fulgt en fast slagplan, men har gjort plads til mig, mine behov og spørgsmål. Jeg har fået et "anti-stress kørekort" - nu skal jeg praktisere det og blive rigtig god til at bruge det, så jeg oplever færre og færre situationer, som kan tangere stress og jeg er allerede rigtig godt på vej. Jeg er gået fra at være vild bange for at skulle stoppe forløbet. Angst for at skulle slippe min coach og stå på egne ben, til nu at føle mig total rustet til selv at tage vare på mig selv og bruge de redskaber, hun har lært mig”

Susi Manuela Clermont Edrén, biolog & lektor

Du og din krop er et makkerpar

Kroppen har et sprog udløst af en række forskellige hormoner. Når du gør noget dejligt for dig selv, fx. giver nogen et knus, oplever du en skøn følelse før, under og efter - Kroppen belønner knus med lykkehormoner. Det samme gør sig gældende, når du gør noget ubehageligt for dig selv, fx. siger ja på en nej-følelse - Her siger kroppen modsatrettet fra før, under og efter med stresshormoner.

Når du er rigtig dygtig til at gøre ting, der egentlig giver dig ubehag, prøver "din makker" at få dig i tale. Først er det måske et prik på skuldren og en stille hvisken, siden, hvis du overhører dette, skiftes der til en højere og mere bestemt udtryksform.

Når stressen har indfundet sig, som en mere permanent del af din hverdag, vil du mærke et stadigt mere insisterende og tit meget angstprovokerende, voldsomt og særdeles afmægtigt udtryk - kroppen råber nu i megafon - DU ER FARTBLIND, PAS PÅ! Dette er præcis hensigten for at få dig til at stoppe op, vågne op, erkende samt ændre kurs ...

heidi.jpg

"Du har givet mig SÅ meget lyst til livet og mod på at komme videre!

 

De værktøjer, jeg har fået af dig og alle dine gode råd, startede med at virke allerede efter første samtale.

Din måde at fortælle ting på, din grundighed, alt den skønne energi du tog med dig, dit søde, smilende væsen ... jeg fandt hurtig tryghed, tillid samt roen sammen med dig og glæder mig nu over at vide, hvad der virker og ikke virker for mig".

Heidi Risgaard Frederiksen, Sosu-assistent

Hvem møder stress?

Professionelt har jeg gennem mere end 10 år, hjulpet stressramte genvinde deres balance. Jeg har bemærket nogle karaktertræk, som synes at være fælles for de, jeg har hjulpet og når jeg nævner dette, er det selvfølgelig ikke for, at du kan putte dig selv ned i en kasse.

​​

Det er for at give dig, der er mødt af stress, en forståelse for, at dine mønstre kan tage overhånd og rykke SÅ stærkt i dig, at du helt glemmer essencen af dig selv i situationen:

  • Stor ansvarsfølelse

  • Stor faglig stolthed

  • Stort engagement

  • Stor medmenneskelig omsorg

  • Stor tendens til perfektion

  • Stort behov for kontrol

  • Stort ønske om at please m.fl.

Når én (eller flere) af disse træk tager over, kan du glemme dine egne behov og ønsker, mens du løber efter overbevisningerne om, hvordan du bør være i livet og dét resulterer meget nemt i stress.

Når alt for mange ting bliver alt for store, bliver du selv alt for lille og det er ikke umiddelbart hverken den rareste eller sundeste følelse. 

151972637_524410155204246_8586062210311366890_n.jpg

Tilbage i 00'erne var stress anderledes tabubelagt og min verden ramlede under min grundoverbevisning at "Jeg kunne klare det hele". Det var min styrke, blev min svaghed og endte i en udtrættende, langvarig sygemelding ... Jeg håber, du er mere lydhør.

Jeg sanser hurtigt stemninger og ser overbevisninger meget tydeligt. Det er min super power og det skaber hurtigt et rum af tryghed, hvor selv de mest personlige fortællinger ubesværet finder vejen frem.

Min opgave er at undersøge og vise dig de sandheder og løgne, du lever med, så du kan gøre dig fri af stresssymptomer samt skabe en ny balance og kvalitet i livet.

... og nej, du skal ikke laves om!

... men du kan ikke undgå at blive klogere på dig selv og du kommer uden tvivl til at have den største lyst til at gøre mange ting lidt anderledes, end du gør i dag.

 

For når du har fået NOK, af at have det skidt, nok af ikke at have tid, energi, fantasi til at leve, som du ville ønske, du gjorde ... Ja, så omstiller du dig, bare en smule. Du ønsker at dreje projektøren hen på løgne og usandheder. Du insisterer på at opløse dem og erstatte dem med skaberkraft og livsenergi.

Du skal ikke laves om! Blot vågne på hvem du er blevet og hvem du hellere ville være.

Rolig kvinde

EN NY BEGYNDELSE ...

PERSONLIGT FORLØB

Som stressramt kan du let føle dig modløs og handlingslammet - Ingen energi, overblik eller power ... dét sætter vi ind på, promte!

Mange før dig har været skeptiske på dette forløb: Hvordan kan jeg få det SÅ meget bedre, på SÅ kort tid? Svaret er omsorg, ro og fokus.

team-4529717_1920.jpg

KUNSTEN AT STRESSE ...

GRUPPEORLØB

Du er ikke den eneste, der har mødt stressens indtog i hverdagen. Stress er selvfølgelig individuelt baseret, men fællesnævnerne er utallige. 

Forløbet for dig, der kender til hvad grupper kan ift. støtte og inspiration. Du deltager i fællesundervisning og opgaver, du kan få sparring på.

Online klasse

FOR TRAVLT TIL ...

SELVHJÆLPSFORLØB

Jeg tror på, at vi, et langt stykke hen ad vejen, kan hjælpe os selv. Nogle gange kræver det bare et lille input og derfra kan vi selv holde fokus. 

Dette forløb støtter dig i at se de tanke- og handlemønstre, der skaber ubalance. Du får redskaber, viden og indsigter - hvor du vil, når du vil!

student-849828_1920.jpg

1 SAMTALE

En enkelt samtale egner sig til dig, der har en simpel problemstilling.

 

Du ønsker et kvalificeret råd, en god struktur, en holdbar plan, måske har du en udfordring, du ønsker at overvinde eller lignende. 

Samtalen er et effektivt 50 minutters online tilbud. Forud for samtalen får du en mail med spørgsmål, så vi sætter bedst muligt fra start.

concept-1868728_1920.jpg

3 SAMTALER

3 samtaler er et miniforløb til dig, der har behov for at "knække en kode".

Du kan selvfølgelig bruge samtalerne helt, som du ønsker ... både hvad angår indhold samt hvor tæt samtalerne skal ligge på hinanden.  

Hver samtale er et effektivt 50 minutters online tilbud. Før hver samtale, har du mailet mig dine behov og ønsker. 

student-865073_1920 (1).jpg

ABONNEMENT

Når du har besluttet dig for at fastholde en varig forandring ...

Eller du ønsker mere udvikling, en repetition af redskaber eller måske  en idérig coach ved din side, tegner du en effektiv abonnementsløsning.

Vi samtaler en gang om måneden online i 50 minutter, hvor du får sat ord på dine mål eller udfordringer. Min. 6 måneder - Ikke stresscoaching.

bottom of page