top of page
Kramme en pude

Nogle gange kræver det, at du bliver
SYGEMELDT

Heldigvis ikke nødvendigvis, men er det grelt, er det ofte bedst og så laver vi en plan, så du hurtigt får det bedre igen 

Sygemeldt med stress

Oplevelsen af stress kan være temmelig gennemgribende både mentalt og fysisk, alligevel fortsætter de fleste af os ufortrødent hverdagen efter vores vante overbevisninger indtil kroppen for alvor gør os bange (med to fede apostroffer bagefter).

 

Dét er selvfølgelig ikke ønskeligt, men hvis vores overbevisninger er hårdføre nok ift. at gøre, som vi plejer ... skal der faktisk et sammenbrud til, før vi kan skabe et gennembrud. I disse tilfælde er der som oftest tale om en sygemelding.

hovedpine

Hvad tror du på? Hvordan bør du opføre dig? Hvad skal du klare? Hvornår overhører du dig selv?

Der er så mange tanker før ...

"Hej, jeg ringer bare fordi, jeg har det rigtig dårligt ... Jeg kan ikke sove om natten, jeg har ondt i maven og mit hoved snurrer med tanker ... Hvad skal jeg gøre?

Skal jeg sygemeldes? Tror du, jeg kan blive fyret? Mine kolleger har jo altså også travlt! Måske skal jeg bare finde et andet job?"

Dette er et typisk eksempel på en opringning, jeg kan få, når jeg har telefontid, for stress er så uhåndgribelig en tilstand og der er ingen facitliste, der er ... dig og dine overbevisninger.

Dét du tror på afgører, hvordan du agerer i hverdagen og præcis dét giver sig udslag i hvordan du føler, men også ift. om du bliver syg og evt. skal sygemeldes med stress. 

hovedpine

Din jobsituation har stor betydning for om en sygemelding er det rette for dig ... 

Under og efter en sygemelding

En sygemelding bør træde i kraft, når dét er din bedste mulighed for et gennembrud. 

Det er vigtigt at finde ud af, hvordan du er blevet stresset og hvad du har behov for, så du kan få det godt igen, hurtigst muligt. Du bliver aldrig den samme, du er klogere, når du har været udfordret. Så du bliver en "opgraderet" og sundere version af dig selv.

"Men, hvor lang tid tager det, før jeg har det godt igen? Hvad er mine rettigheder ift. en sygemelding? Hvad kan jeg bruge min læge til? Hvordan forholder jeg mig til mit arbejde? Hvad kan kommunen forlange af mig? Hvad siger jeg til mine omgivelser? osv."

Spørg, spørg, spørg, når du er i tvivl om noget eller er forvirret omkring din situation. Konkrete svar hjælper dig til større ro samt tiltro til en proces, du ikke kommer uden om.

Skrivning på stranden

At være sygemeldt i Danmark, svarer til at blive betalt for at blive rask igen ... Derfor skal du sætte ind på præcis det.

Stress i tal

Det anslås, at omkring 430.000 danskere, ca. 12% af befolkningen, har symptomer på alvorlig stress hver dag. Stress er skyld i en million fraværsdage årligt, 30.000 hospitalsindlæggelser, 3.000 førtidspensioner og 500.000 henvendelser i almen praksis hvert år ... Det er nogle af de svimlende resultater af accelerationssamfundets fremdrift.

Det er ikke holdbart og jeg tør slet ikke tænke tanken om, at vores børn skal efterleve den tendens. Jeg vil derfor gerne snakke med dig om effektivitet vs. produktivitet, om "work smarter, not harder", om at prioritere og give dig tid, om work & life balance og en hel masse andet.

 

Der skal ske noget ganske anderledes, før kabalen går op. Den nationale sundhedsprofil 2022 er en ren gyser ift. vores mentale sundhed ... men i det små, kan store ændringer formes og dét er jeg altid klar på at hjælpe med, er du klar til forandring?

Rolig kvinde

EN NY BEGYNDELSE ...

PERSONLIGT FORLØB

Som stressramt kan du let føle dig modløs og handlingslammet - Ingen energi, overblik eller power ... dét sætter vi ind på, promte!

Mange før dig har været skeptiske på dette forløb: Hvordan kan jeg få det SÅ meget bedre, på SÅ kort tid? Svaret er omsorg, ro og fokus.

team-4529717_1920.jpg

KUNSTEN AT STRESSE ...

GRUPPEFORLØB

Du er ikke den eneste, der har mødt stressens indtog i hverdagen. Stress er selvfølgelig individuelt baseret, men fællesnævnerne er utallige. 

Forløbet for dig, der kender til hvad grupper kan ift. støtte og inspiration. Du deltager i fællesundervisning og opgaver, du kan få sparring på.

Online klasse

FOR TRALVT TIL ...

SELVHJÆLPSFORLØB

Jeg tror på, at vi, et langt stykke hen ad vejen, kan hjælpe os selv. Nogle gange kræver det bare et lille input og derfra kan vi selv holde fokus. 

Dette forløb støtter dig i at se de tanke- og handlemønstre, der skaber ubalance. Du får redskaber, viden og indsigter - hvor du vil, når du vil!

Følg mig på

  • Hvid Instagram Icon
  • Hvid Facebook ikon
  • Hvid LinkedIn ikon
bottom of page