top of page
Par med skateboards

Hvordan klarer du rollen, som 
PÅRØRENDE?

Det er aldrig sjovt at se til, når ens partner har det svært ... heldigvis er der råd for dét med en samtale. 

Pårørende og hva' så?

Det er ikke kun den stressramte, der er negativt påvirket og berørt. Det er vedkommendes omgivelser også. Den stressramte vil typisk forandre sig, og ikke være i stand til at gøre de ting vedkommende plejer, og det skaber bekymring hos de pårørende.

Når man står på sidelinjen, kan det være svært at sætte sig ind i, hvordan det føles at være ramt af stress - især hvis man ikke selv har prøvet det.


Stress er ikke synligt på samme måde som et brækket ben. Derfor er det nemt at komme til at glemme at tage hensyn og have for store forventninger.


Er man stresset, orker man ikke altid at være social. Mange får dårlig samvittighed over ikke at have lyst og overskud og har svært ved at sige nej til arrangementer. Derfor er det bedst ikke at sige ja til nye invitationer og afmelde det, der allerede er i kalenderen. Især større forsamlinger kan være overvældende og uoverskuelige. 

 

For at sikre den bedste forståelse og forventningsafstemning inviteres de pårørende derfor til et informationsmøde i starten af behandlingsperioden på Stresscenteret.


Ved opholdets afslutning vil familie og pårørende blive tilbudt en opfølgende samtale med henblik på det videre forløb.

Er en af dine nærmeste ramt af stress?

Læs her, hvorfor du skal anbefale et ophold på Stresscenteret

Læs mere

Kontakt os

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til behandlingen, eller til hvordan du bedst hjælper den stressramte videre.

STRESSRAMT?

Jo længere tid man som stressramt overlades til sig selv og går sygemeldt hjemme uden den rette hjælp, jo sværere er det at komme i gang igen.

Stresscenteret tilbyder en ny og unik metode til behandling af stress.

Den optimale behandling

Et behandlingsforløb på Stresscenteret indeholder:

 • 3 ugers specialiseret døgnbehandling i naturskønne omgivelser (man er hjemme i weekenden).

 • 6 måneders efterbehandling, hvor vi guider dig sikkert igennem tilbagevenden til arbejdet og dagligdagen.

 • 6 måneders kontrolperiode, hvor vi løbende følger op for at undgå tilbagefald​.

Læs mere om metoden

Book et forløb

Prognose

Vi forventer, at 70% vil føle sig stressfri og velfungerende efter 3 ugers døgnbehandling,

og at 90% vil føle sig stressfri og kunne arbejde normalt efter døgnbehandling og den 6 måneders ambulante efterbehandling.

Derfor er Stresscenterets metode unik

 • 3 ugers specialiseret døgnbehandling (mulighed for at være hjemme i weekenden) – Nyt og unikt i DK

Det er vigtigt at få krop og sind ud af stresstilstanden. Den mest effektive metode er et længerevarende ophold i rolige omgivelser, hvor man arbejder helhedsorienteret med at reducere den fysiske stresstilstand, afdække årsagerne samt lægge en plan for, hvordan man undgår at komme i en lignende situation igen. 

 • Tilbage på arbejde efter 3 uger

Døgnbehandling er en meget effektiv metode til at reducere dine stressreaktioner, hvorfor vi forventer en tilbagevenden til arbejde efter de 3 uger. I starten vil det med stor sandsynlighed være på nedsat tid, og med en aftale med virksomheden om omfanget af opgaver/ansvar.

 • Dialog med arbejdspladsen 

Når du er klar til at komme tilbage på arbejde, tager du sammen med vores psykolog en dialog med din arbejdsplads og ikke mindst den direkte leder for at aftale det bedste forløb.

 

 • Behandler kun stress

På Stresscenteret har vi specialiseret os i at behandle stressramte og kun stressramte. 

 • Helhedsorienteret behandling, der bygger på dokumenteret forskning

Vi arbejder efter dr. med. Bo Netterstrøms COPESTRESS-metode, som er en helhedsorienteret behandling med fokus på både krop og sind. Effekten af COPESTRESS-metoden blev dokumenteret i et omfattende forskningsprojekt, på Arbejds- og miljømedicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital. 

 • Fysiske målinger

For at sikre det optimale behandlingsforløb, måler vi kroppens fysiske tilstand ved ankomst og løbende gennem behandlingsforløbet.

 • Den bedste behandling uanset hvor du bor

Et ophold på Stresscenteret sikrer den bedste behandling, uanset hvor i landet du bor. Vores psykologer, terapeuter og andre behandlere har de bedste uddannelser inden for deres område samt mange års erfaring.

 • Samvær med andre i lignende situation

Samvær med andre er en vigtig del af behandlingen på Stresscenteret. Det viser, man ikke er alene med sine tanker, og man kan hjælpe og støtte hinanden.

 • Råd og vejledning til pårørende

Det kan være svært for pårørende at forstå, hvordan stress opleves og skal takles. Derfor tilbyder Stresscenteret råd og vejledning til pårørende både under og efter opholdet.

 • Undervisning

Der vil under opholdet være undervisning om stress og deraf relaterede emner som søvn, mobiltelefonvaner m.v.

Pris

Stresscenteret er en privatdrevet behandlingstilbud, og derfor betaler man for et forløb hos os.

Uanset om du selv er stressramt eller pårørende vil vi gerne i dialog med dig, således at vi kan orientere nærmere om behandlingsmetoden, hvad et forløb koster, og om eventuelle finansierings-/tilskudsmuligheder.
 

Lad os starte dialogen allerede i dag!

Sollys Portræt

Ved du allerede, hvad der skaber din ubalance? Er det noget, du selv kan ændre på?

Når noget er dybt personligt

Det er aldrig til at vide, hvad andre mennesker slås med hjemme bag de lukkede døre. Nogle ting, kan opleves så sårbare eller på anden vis personlige, at man kæmper alene - En strategi, som virker for nogen og for andre giver sig udslag i stress og ændret adfærd.

Sygdom i familien, dødsfald af en nærtstående, sorg, utroskab, skilsmisse, udfordringer med børnene, fyring fra jobbet, en svær økonomi, bekymringer om verdenssituationen osv.

ALLE kan blive mødt af stress under særlige omstændigheder. Spørgsmålet er selvfølgelig bare hvilke, der giver udslaget? Dertil naturligvis, om vi kan undgå, at de vælter os helt eller vi kan skabe de bedste forudsætninger for at mødet ikke sætter for dybe spor.

Billede af Hannah Wei

Har du brug for fleksibilitet og fortrolighed for at flytte dig?

Tør du investere i dig selv?

Jeg SKAL have den nyeste smartphone! Alle har da Netflix, Viaplay og (... indsæt selv)! Vores hvalp kostede kun 11.000,- men hun er også en blanding! Jeg prioriterer frisøren minimum hver 8 uge! Tatoveringer er fede, de udtrykker hvem jeg er og er en investering!

Vi køber os til rigtig mange synlige ting, oplevelser og personlige iscenesættelser uden at blinke med øjene. Gør du det samme, når det handler om mere usynlige ting, som din indre glæde, dit selvværd, din mentale helbred og din livskvalitet? Kunne du finde på at betale fx. kr. 11.000,- for at leve med nye redskaber og indsigter fra nu og resten af dit liv?

Hver gang du investerer i noget dybere, får du mere dybde. Hver gang du investerer i mental sundhed, får du også fysisk sundhed. Hver gang du står ærligt med livets sværeste udfordringer, står du stærkere (... det vil iøvrigt også påvirke dine nærmeste omgivelser). 

Rolig kvinde

PERSONLIGT FORLØB

Som stressramt kan du let føle dig modløs og handlingslammet - Ingen energi, overblik eller power ... dét sætter vi ind på, promte!

Mange før dig har været skeptiske på dette forløb: Hvordan kan jeg få det SÅ meget bedre, på SÅ kort tid? Svaret er omsorg, ro og fokus.

Billede af Daniel Öberg

GRUPPEFORLØB

Du er ikke den eneste, der har mødt stressens indtog i hverdagen. Stress er selvfølgelig individuelt baseret, men fællesnævnerne er utallige. 

Forløbet for dig, der kender til hvad grupper kan ift. støtte og inspiration. Du deltager i fællesundervisning og opgaver, du kan få sparring på.

Online klasse

SELVHJÆLPSFORLØB

Jeg tror på, at vi, et langt stykke hen ad vejen, kan hjælpe os selv. Nogle gange kræver det bare et lille input og derfra kan vi selv holde fokus. 

Dette forløb støtter dig i at se de tanke- og handlemønstre, der skaber ubalance. Du får redskaber, viden og indsigter - hvor du vil, når du vil!

Følg mig på

 • Hvid Instagram Icon
 • Hvid Facebook ikon
 • Hvid LinkedIn ikon
bottom of page