top of page
woman-1846127_1920.jpg

Lavt selvværd

Gennem tiderne har stress hyppigt været forbundet med et individuelt lavt selvværd. Personligt tipper jeg mellem et flagrende ja og et fastholdende nej til den debat.

Klik på PDF-ikonet, for at læse, printe eller downloade til din egen computer

Ja, fordi din evne til at passe på dig selv og sætte grænser, beror på din opfattelse af egen værdi. Har du ikke den helt store tiltro til, at du er værdifuld, har du, alt andet lige, større risiko for at møde stress på livets vej.

Nej, fordi stress er designet som en helt perfekt og ultimativ overlevelsesstrategi. Stress er impulsstyret, så alle vil vi kunne blive stressede i særligt udsatte situationer. Det er altså også et grundlæggende udtryk for, at vi er værd at passe på med alle vores ressourcer. 

 

Når vi ser på verden, vi lever i og på mulighederne for at tage, få og spejle os (SoMe), kan selvværdet måske også have en kollektiv undertone? PsykiatriFonden står i hvert fald bag en undersøgelse, der viser at hver 5. dansker har en følelse af ikke at slå til ... 

 

Lavt selvværd kan være destruktivt og få mennesker til at indtræde i en offerrolle og stille sig mod- og ansvarsløse, angste eller måske samfundskritiske, som tilskuere til eget liv. 

 

Det modsatte kan også være tilfældet. Når mennesker fx. kompenserer ved at bygge bro fra det lave selvværd til en stor faglig dygtighed, engagement, perfektion, kontrol mm. 

 

Lavt selvværd er således ikke udelukkende en dårlig ting, men det er værd at arbejde med en bevidst, sund og balanceret tilgang til sit selvværd. 

 

Refleksion - Lavt selvværd

Tanke - Følelse - Handling. 

Alting starter med en tanke. Dine tanker skaber dine følelser. Dine følelser leder til dine handlinger. Hvad tror du på? Hvad tænker du om dig selv? Hvordan taler du til dig selv? Siger du fra? Sætter du andre over dig selv? Overholder du aftaler med dig selv? Hvordan reagerer du på kritik? Hvad gør du mest: Styrker eller svækker du din egen værdi?

 

Øvelse - Lavt selvværd

Lav en liste med positive egenskaber, du ser i andre og vid at du ikke kan se egenskaber, du ikke selv rummer. Vælg én ud og øv dig i at lade denne egenskab fylde i dit liv. Øvelse gør mester og det står dig frit for at opgradere din egen værdi stille, roligt og stærkt!

Jeg håber, du vil finde dette redskab meningsfuldt. Har du spørgsmål til det eller til din aktuelle situation, er du altid velkommen til at kontakte mig via stressorama@mail.dk

Bedste hilsner

Lene Marie Faber

Den korteste version af mit arbejde med stress udspringer af, at jeg selv var ganske hårdt ramt i starten af 00'erne. Det hjalp mig til at indse mit ønske om at skabe balance i livet samt min passion for at hjælpe andre med præcis det samme.

Billede af Kinga Cichewicz

HJÆLP DIG SELV

Jeg tror på, at vi, et langt stykke hen ad vejen, kan hjælpe os selv. Nogle gange kræver det bare et lille input og derfra kan vi selv holde fokus. 

Dette forløb støtter dig i at se de tanke- og handlemønstre, der skaber ubalance. Du får redskaber, viden og indsigter - hvor du vil, når du vil!

Billede af Becca Tapert

GRUPPEFORLØB

Du er ikke den eneste, der har mødt stressens indtog i hverdagen. Stress er selvfølgelig individuelt baseret, men fællesnævnerne er utallige. 

Forløbet for dig, der kender til hvad grupper kan ift. støtte og inspiration. Du får opgaver, du kan få sparring på og så er der også fællesundervisning.

Pinky and the Laptop_edited.jpg

INDIVIDUELT FORLØB

Som stressramt kan du let føle dig modløs og handlingslammet - Ingen energi, overblik eller power ... dét sætter vi ind på, promte!

Mange før dig har været skeptiske på dette forløb: Hvordan kan jeg få det SÅ meget bedre, på SÅ kort tid? Svaret er omsorg, ro og fokus.

Følg mig på

  • Hvid Instagram Icon
  • Hvid Facebook ikon
  • Hvid LinkedIn ikon
bottom of page